Политика приватности

Синдикална организација НИС Петрол (у даљем тексту “Синдикат”, “организација”) власник је веб сајта sindikatnispetrol.rs (у даљем тексту веб сајт).

За потребе Закона о заштити података о личности, ваше личне податке прикупља и обрађује Синдикална организација НИС Петрол. Посвећени смо заштити посетиоца нашег сајта и поштујемо право на приватност наших чланова који уједно једини могу бити регистровани као корисници нашег веб сајта. Ова политика приватности објашњава како се прикупљају, чувају и користе ваши лични подаци када посетите наш сајт.

Наш примарни задатак је да заштитимо Ваше податке о личности док боравите на нашем сајту. Изјавом о заштити података о личности желимо да Вас обавестимо о томе које информације Синдикат прикупља приликом Ваше посете нашем сајту и како се исте користи.

Сагласни сте да се приликом Ваше посете нашем сајту на веб адреси www.sindikatnispetrol.rs, могу прикупљати опште информације које се не користе као подаци о личности (што значи да се те информације не региструју). Веб сервери који се користе у ту сврху могу прикупљати следеће податке: име Вашег Интернет провајдера, веб страницу са које сте нас посетили, веб странице које посећујете док сте на нашој страници, Вашу ИП адресу и сл. Ове информације се анализирају у анонимном облику и искључиво се користе ради усавршавања нашег сајта у погледу атрактивности, садржаја и функционалности.

Молимо Вас да пажљиво прочитате ову политику приватности пре него почнете да користите наш сајт, јер ће се одредбе ове политике приватности примењивати на Вас коришћењем нашег сајта. Препоручујемо да одштампате и задржите копију ове политике приватности за будућу употребу.

Приступом, претраживањем и коришћењем нашег сајта, потврђујете да прихватате ову Политику приватности и сагласни сте са условима исте. Ако не желите да се Ваши подаци користе као што је наведено у овој Политици приватности, не би требало да користите наш сајт.

С тим у вези, напомињемо да уколико имате навршених 15 година можете самостално дати пристанак за обраду Ваших података о личности. У супротном, пристанак мора дати родитељ који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица. Руковалац се обавезује да ће предузети све разумне мере у циљу утврђивања да је дат пристанак родитеља који врши родитељско право, односно други законски заступник малолетног лица, узимајући у обзир доступне технологије.

Коришћењем нашег сајта, регулисано је условима коришћења сајта, а који су сви наведени на сајту. Молимо Вас да одвојите време за пажљиво читање истих, јер садржи битне услове и одредбе који се односе на Вас.

Које информације прикупљамо?

Када посетите наш сајт, сагласни сте да ми можемо прикупити:

информације као што су Ваша IP адреса, тип и верзија Вашег браузера (browser) и друге анонимне информације које прикупимо приликом Вашег коришћења и прегледа нашег сајта, са сврхом да побољшамо наш сајт и услуге које Вама пружамо.
Ваше личне податке као што су име и презиме, САП, број телефона, град и е-маил адреса, када сте се регистровали на сајту чувамо уколико сте запослени у НИС Петролу у супротном податке које сте унели у регистрационој форми бришемо најкасније месец дана од дана регистрације.
Први пут када се региструјете на сајту односно попуните приступницу синдикату, ми ћемо знати ко сте Ви и бићемо у могућности да повежемо информације које прикупимо о вашим активностима ( преко Интернета, телефона, компјутера, таблете и сл.) са Вама.

Подаци о личности се прикупљају само ако су нам достављени приликом регистрације, попуњавањем формулара или слањем е-маилова.

Овакви подаци се прикупљају у смислу члана 12 став 1 тачка 1 и 2 Закона о заштити података о личности Репулике Србије. Прикупљени подаци о личности се воде и доступни су по личном, предметном или другом основу, у оквиру збирке података, а за њих је одговоран руковалац подацима. Начин коришћења базе података и Ваше информације прикупљене на описан начин је такав да исти остају код Синдикалне организације НИС Петрол све док сте њен члан односно док сте запослени у НИС Петролу. У случају Вашег изчлањења из синдиката или раскидања уговора са НИС Петролом ваши подаци се у року од месец дана бришу из базе података и забрањује Вам се приступ овој веб страници као регистрованом члану.

Ви као регистровани члан сте упознати са правом да у сваком тренутку можете у целости повући ову изјаву о сагласности. Повлачењем изјаве о сагласности у целости ће престати обрада ваших података као и регистрација код нас и исти ће бити обрисани из наше евиденције. Ваше чланство у синдикату се на овај начин неће прекинути.

Као што смо навели, регистровани члан има право да у свако доба опозове писмено пристанак за обраду података о личности. У ту сврху довољно је да пошаљете е-маил на нашу контакт е-маил адресу info@sindikatnispetrol.rs

Шта радимо са информацијама које прикупљамо?

Главни разлог због ког користимо такве информације (Ваше личне податке) је у томе да Вам пружимо информације о дешавањима у компанији, у синдикату и погодностима које синдикат организује за своје чланове.
Сагласни сте да можемо задржати копије било које кореспонденције коју нам пошаљете и ми ц́емо задржати и чувати податке о вашој регистрацији и поруџбини. Било које личне податке које нам пошаљете и било које информације из којих можемо да Вас идентификујемо, ми задржавамо и поседујемо у складу са Законом о заштити података о личности.

Са ким делимо ове информацију?

Ваше податке о личности ни на који начин нећемо прослеђивати трећим лицима ни ми ни особе које поступају по нашим инструкцијама, односно ми можемо поделити Ваше личне податке само са нашим повезаним организацијама и одабраним трећим лицима која обављају услуге за нас (као што је нпр. агенција која се бави директним маркетингом), који ће користити наведене податке само за пружање услуга које смо ми захтевали. Компаније које ми ангажујемо у нашем пословању по било ком основу, могу да користе Ваше личне податке строго у складу са нашим упутствима и у друге сврхе се не могу користити, изузев у неким случајевима, али само на основу закона, или на захтев надлежног државног органа.

Ми, такође, захтевамо од свих лица са којима сарађујемо да третирају Ваше личне податке као поверљиве и у складу са свим важећим прописима Републике Србије који се тичу заштите података о личности.

Где чувамо ваше личне податке?

Ваше податке о лицности чувамо онолико времена колико траје пружање услуге коју сте затражили или за коју сте нам дали одобрење, односно до опозива Ваше сагласности, под условом да то није у супротности са позитивним прописима о заштити података о личности.

Синдикална организација НИС Петрол, односно, руковалац подацима и лице које податке обрађује, предузима техничке, кадровске и организационе мере безбедности да би заштитила информације које сте учинили доступним од ненамерне или намерне злоупотребе, губитка, уништавања, промена или приступа истим од стране неовлашћених лица. У случају прикупљања и обраде података о личности, информације ће бити прослеђиване у кодираном облику да би се спречила њихова злоупотреба од стране трећих лица. Наше мере безбедности података стално се проверавају у складу са техничким достигнућима.

Нажалост, пренос информација преко Интернета није у потпуности безбедан. Иако ћемо се потрудити да у сваком случају заштитимо Ваше личне податке, не можемо гарантовати за безбедност односно безбедно преношење било ког податка који је пренешен на наш сајт или са нашег сајта и сваки пренос података је на Ваш сопствени ризик.

Лозинке (passwords)

Уколико одлучите да се региструјете на овом сајту од Вас се захтева да креирате лозинку када отварате налог код нас односно када се региструјете на нашем сајту. Стварање сигурне лозинке је један од најбољих начина да све Ваше информације буду сигурне.

Ви, као корисник, морате да водите рачуна да ову лозинку држите у тајности и да је не откријете никоме. Саветујемо Вам да не треба да записујете Вашу лозинку било где, или да је делите са било ким, укључујући и блиске чланове породице. Ми Вас никада нећемо телефоном или на други начин питати за било које личне податке које сте нам проследили он-лине. Све лозинке наших корисника које се користе на сајту заштићене су тако да ми, или било ко други нема начина да их сазна.

Такође Вас саветујемо да поседујете различиту лозинку за сваки Интернет налог који сте отворили. Требало би да редовно мењате лозинку ради безбедног приступа Вашем налогу. Уколико сумњате да неко можда може да приступи Вашем налогу, требало би да одмах промените лозинку.

Можете променити Вашу лозинку на нашем сајту у било ком тренутку избором опције у оквиру вашег налога. Уколико сте заборавили лозинку у оквиру странице “https://demo.sindikatnispetrol.rs/moj-profil/” изаберите опцију “Заборавили сте лозинку?”, унесите своју е-маил адресу и ми ц́емо вам послати маил.

Једноставно пратите упутства из е-маил-а како бисте променили Вашу лозинку. Ми задржавамо право да суспендујемо вашу регистрацију уколико на било који начин прекршите наше услове коришћења сајта, услове пословања и политику приватности.

Фишинг (крађа података)

Фишинг је појам који означава покушај да неко украде личне податке корисника или податке о његовом рачуну. “Фишери” користе лажне електронске поруке које воде корисника до фалсификованих сајтова где корисник, на основу такве преваре, уноси своје личне податке, као што су бројеви кредитних картица, корисничка имена или лозинке, а изгледом сајта стварају заблуду да је корисник на жељеном сајту.

Уколико примите такве поруке или неко тражи Вашу лозинку тврдећи да ради за нас, молимо Вас да пријавите такву ситуацију преко наше контакт форме на сајту или дирекнто на е-адресу наше компаније info@sindikatnispetrol.rs.

Како да извршите увид или добијете копију података које смо прикупили?

Ви, као регистровани члан, имате право да захтевате од руковаоца подацима да Вас истинито и потпуно обавести о обради податка о личности, да ли обрађује Ваше податке о личности, да извршите увид у прикупљене податке који се односе на Вас, да их копирате, као и друге информације у складу са Законом о заштити података о личности и другим важећим прописима. Руковалац подацима је дужан да Ваш захтев за обавештавање и увид реши без одлагања, а најкасније у року од 15 дана од дана подношења захтева.

Такође, имате право да проверите, исправите, допуните, ажурирате или бришете податке које у вези са Вама чува руковалац подацима, ако су по Вашем мишљењу застарели или нетачни. У ту сврху ваше податке можете изменизи у вашем профилу https://demo.sindikatnispetrol.rs/moj-profil/.

Поред наведеног, имате и право на ограничење обраде података, право на приговор на обраду података, право на преносивост података другом руковаоцу, као и право да поднесете притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, све у складу са одредбама Закона о заштити података о личности.

Повезивање са другим сајтовима

Наш веб сајт садржи и линкове ка другим сајтовима који нису под нашом контролом и на које ми немамо никакав утицај. Након што сте напустили наш веб сајт, сагласни сте да ми не можемо бити одговорни за заштиту, приватност, поверљивост и сл. за било коју информацију или податак који сте примили или дали на тим веб сајтовима.

Информације о колачићима

Како би посет нашем веб сајту и/или апликацији био што атрактивнији те како бисмо оптимизовали коришћење неких функција, користимо тзв. колачиће. Колачићи су текстуалне датотеке сачуване на твојим уређајима. Неки колачићи се бришу након истека сесије претраживача, односно након затварања твог претраживача (тзв. колачићи сесије). Остали колачићи остају на твојим уређајима те помоћу њих можемо препознати претраживача приликом твоје следеће посете на наш веб сајт (трајни колачићи). На свом претраживачу можеш одабрати опцију да те информишу о поставкама колачића те да сам/а доносиш одлуку о томе хоћеш ли прихватити или забранити колачиће у специфичним ситуацијама или при свакој посети веб страници. Блокирање колачића може ограничити функционалност наше странице или апликације.

Kолачићи које ми користимо на нашем веб сајту категорисани су као неопходни и чувају се у вашем претраживачу јер су неопходни за рад основних функционалности веб странице. Такође користимо колачиће треће стране (интернет сервиса) који нам помажу да анализирамо и разумемо како користите нашу интернет страницу. Ови колачићи ће бити сачувани у вашем претраживачу само уз вашу сагласност. Такође имате опцију да искључите ове колачиће. Њихово искључивање може утицати на ваше искуство у коришћењу интернет странице.

Додатна подешавања колачића можете извршити овде:

Подешавања колачића

Промене у нашој Политици приватности

Било какво усаглашавање или промене које унесемо у ову Политику приватности биц́е објављене на нашем сајту, те се препоручује да, с времена на време, исто проверите. Сагласни сте да ми задржавамо право да у сваком тренутку вршимо адекватне измене, такође и у случају промена позитивних прописа. Ако имате проблем, питање или идеју, молимо Вас да се обратите са предлогом. Услед непрекидног развоја Интернета неопходно је да Изјаву о заштити података о личности прилагођавамо с времена на време.

Како да нас контактирате?

Уколико имате било каквих питања о нашој Политици приватности, контактирајте нас на адресу Синдикална организација НИС Петрол, Милентија Поповића 1, 11000 Београд, или на нашу контакт е-маил адресу Као што смо навели, регистровани члан има право да у свако доба опозове писмено пристанак за обраду података о личности. У ту сврху довољно је да пошаљете е-маил на нашу контакт е-маил адресу info@sindikatnispetrol.rs.